Четверг, 28.03.2024, 15:18
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум ВІЧ НА ВІЧ » Украинские исполнители » Фолк » ГАЙДАМАКИ (Гурт «Гайдамаки»)
ГАЙДАМАКИ
Добрий_ДеньДата: Воскресенье, 10.08.2008, 13:34 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
Гурт «Гайдамаки» (до 2001 року мав назву «АКТУС») створила на початку 90-х років ватага київських студентів. З появою у 1993-му в колективі нового вокаліста Олександра Ярмоли музиканти полишають юнацькі блюз-рокові експерименти, натомість захоплюються альтернативою з помітним впливом українського мелосу.

За час існування групи стиль та звучання багато разів трансформувався від independent і post-punk до reggae, funk та ska. У результаті постійних пошуків сформувався новий оригінальний стиль - Karpaten SKA, що являє собою гармонійне поєднання української автентики та різноманітних roots-впливів (від ямайського SKA до циганської мелодики).

За роки мандрівок гастрольними трасами Європи (Польща, Німеччина, Словаччина, Чехія, Голандія, Франція, Італія та Росія), ГАЙДАМАКИ своїми яскравими, експресивними виступами здобули популярність серед прогресивної молоді.

Після одного з концертів гурт отримав вигідну пропозицію щодо співпраці від міжнародного музичного лейблу ЕМІ. У вересні 2001 року між ГАЙДАМАКАМИ та українським представництвом ЕМІ - COMP MUSIC було підписано довгостроковий контракт. Таким чином, ГАЙДАМАКИ стали першим гуртом з України, з яким цей фонографічний мейджор уклав угоду.

Дебютний диск колективу на COMP/EMI побачив світ у грудні 2001 року. Декілька європейських фонографічних лейблів отримали ліцензії на реліз цього альбому, зокрема, «Hemisphere» (Лондон), EMI Music Czech Rep. (Чехия), EMI Slovak Licensee.

Cостав:

Oлександр Ярмола -вокал, сопiлка
Iван Леньо - акордеон, бек-вокал
Володимир Шерстюк - бас, дримба
Руслан Оврас - ударнi
Руслан Трочинський - тромбон
Олександр Дем'яненко - гiтара
Владислав Гримальський - звукорежисура,dub

інфа з: http://rock.kiev.ua

Прикрепления: 1132900.jpg (11.9 Kb)
 
Форум ВІЧ НА ВІЧ » Украинские исполнители » Фолк » ГАЙДАМАКИ (Гурт «Гайдамаки»)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: